Kippenvleugels zonder KIP!

Posted on 29 september 2017
Hoe meer ik er over nadenk… hoe meer trek ik krijg in suikers.. ik ben en blijf gewoon een snoepkont (hormonaal of stress gerelateerd) dus dagelijkse issues zijn vaak… wat valt er voor mij nog wel te snacken???
Ik ben al jaren on en off vegetarisch… nu sinds vorig jaar #vegan. Sinds dit jaar #nooitmeerontbijt.nl oftewel Intermittent Fasting en sinds kort een ware wannabe #ketogeen.

Pffff… klinkt bijna net zo hip (of irritant) als al die kreten die je afgelopen zomer weereens op de foodtruck festivals tegenkwam:
#fairtrade #vegatarisch #suikervrij #glutenfree #vegan #ecologisch #zelfgevangen?! #biologisch #kweetnieallemaallogisch

Je begrijpt het wel.. nu is mijn levenswijze alles behalve deze soort kreten na te doen… zoals vrienden weten ben ik meer een NERD en volg zelf nooit de laatste fashion trends of ik ben gewoon altijd te laat met trends. Gewoon meer het type; I don’t give a care.

Dus, dit is het resultaat van jarenlang onduidelijke darmklachten hebben die geen huisarts, ziekenhuis, manuele therapeut, Chinese dokter of wie dan ook heeft kunnen genezen.

En dit is het eindresultaat van jarenlang keihard zelf allerlei dingen te gaan onderzoeken, hard werken, discipline, studeren, google uitputten en vooral ervaren wat in ieder geval voor mijn lichaam het beste is.
En the story never ends, want na een van mijn laatste research boeken The Plant Paradox wordt het weer tijd voor een nieuwe kreet… #lectinevrij!?!!! Ok… dit gaat te ver voor velen… no worrie, ik laat het hierbij… of misschien heb ik je interesse wel gewekt!!

Ik wordt al blij van mensen die geen melk meer nemen en overgaan op Soya (zelf neem ik alleen de gefermenteerde versie) of van rood vlees naar wit vlees overstappen.. been there. Iedereen kiest zijn eigen pad, alleen maar liefde en respect!

Ok… waarom deze blog ook alweer? Ik wilde jullie weer blij maken met mijn nieuwe laatste ontdekking. In huize Lam is het bloemkoolnasi dag of bloemkoolpuree dag of alleen soms salade dag.
Maar vanaf heden: TGIF

Bloemkool nuggets op vrijdag! Ja, in het weekend eten we ook junkfood hoor, en het meel van hieronder is dus… ons junkfood ?
(Weggelaten de junkfood die ik nog wel zondig tijdens hormoondagen hmmmm…)

Recept Bloemkool-wings met peterseliewortel-frietjes:
Bloemkool-wings
Paneer saus:
* Pittige rode saus (shirasha is THE thing)
* Tomatenketchup
* Dijonmosterd
* Amandelmelk of tja… soyamelk kan ook dan

Paneer poeder:
* Meel
* Kuzu om te binden
* Gist
* Witte peper
* Verse knoflook fijn of knoflook kruiden
* Verse uien super fijn of uien poeder
* Zwarte peper
* Gerookte paprika kruid
* Cajun kruiden
* Chilli peperkruiden

(Eigenlijk gooi je er alle kruiden bij die je passend en lekker vind uit je eigen keukenkastje)
Gebruiksaanwijzing:
1. Bloemkool snijden in mooie roosjes.
2. Eerste keer volledig dippen in paneersaus en dan in het panneermeel.
3. Eerste keer gelijk in de pan in olie naar keuze (rijstolie kan ook) frituren. Dan eruit halen even af laten koelen.
4. Ronde 2 alles herhalen (optioneel: nog een keer frituren voor extra knapperigheid).
Peterseliewortel frietjes
* Franse frietjes snijden uit de peterseliewortel.
* Marineren met olijfolie, peper, himalayazout en paprikapoeder.

Ongeveer 30 minuutjes in de oven. (225graden)